DETAIL

Opbevaring

Opbevaring

Salaten skal opbevares på køl hvis der er mulighed for det i butikken. Sprødheden bibeholdes, når salaten opbevares køligt og fugtigt. Salat består af ca. 95% vand, og når vandet fordamper fra salaten falder den sammen og bliver kedelig. Når du køber babyleaves og krydderurter i butikkerne, er produkterne ikke skyllet på forhånd. Dette skyldes, at holdbarheden forvrænges ved at skylle produkterne inden de pakkes. På denne måde opnås et bedre produkt og større friskhed. Af denne grund beder vi dig skylle din salat inden brug.
Holdbarhed

Holdbarhed

Dansk oprindelse

Når der leveres produkter i den danske sæson, hvilket typisk er fra medio april til medio oktober, er tiden kort fra høst til produkterne ligger på hylden i butikken. Typisk sker dette inden for 24 timer. Det betyder som fingerregel at produkterne kan ligge på køl i butikken i ca. 5-6 dage.

Udenlandsk oprindelse

Produkter leveret uden for den danske sæson er importeret fra det sydlige Europa. Dermed er produkterne ca. 3-4 dage ældre end den samme salat leveret fra Danmark i sæsonen. Produkterne høstes og transporteres op gennem Europa til Danmark, hvor de trimmes og pakkes hos os, men er inden de ligger i butikkerne ca. 3-4 dage ældre. Holdbarheden i vinterperioden i butikken må forventes at være max. 3-4 dage.

Lotnummer

Lotnummer

Salat bør generelt opbevares og forefindes på køl i butikken. Dette er med til at sikre forbrugeren så friske varer som muligt. Vi har på vores salater påført et lotnummer som indikerer, hvor længe salaterne kan opbevares i butikken inden de skal skiftes ud med friske varer. Nærmere oplysning om vores lotnummersystem kan fås på forespørgsel.
TOP