HÅNDTERING

Vidste du at…

…babyleaves fra Yding Grønt udelukkende produceres på friland, hvorfor sandkorn kan forekomme. Skyl derfor altid salaten grundigt inden brug.

…babyleaves fra Yding Grønt er en råvare, så i sjældne tilfælde kan der forekomme naturlige urenheder såsom andre plantearter, ukrudt samt evt. nedfaldne blade etc. Kontroller derfor altid din salat inden brug.

…opbevar altid salaten på køl, det forlænger holdbarheden betydeligt. Opbevares salaten udenfor køleskabet forringes kvaliteten af produktet, bladene bliver gule og ’trætte’, ligesom friskheden forsvinder.

Opbevar salaten på køl – og skyl den før brug!

Babyleaves er en betegnelse for små og helt unge blade af forskellige typer planter. Bladene har ved høst typisk en længde på 7-12 cm, hvilket gør dem særdeles velegnede i salatskålen eller som pynt.

Der findes mange typer f.eks. rucola, babyspinat, mizuna, feldsalat, rød mangold, tat soi, bulls blood, ærteskud, grønkål og mørk bladkål.

Sådan skyller du salat!

Du øger kvaliteten af din salat ved at skylle den grundigt.

– Ta’ et stort fad eller opvaskebalje. 
– Fyld det med koldt vand. 
– Læg salaten i vandet. 
– Ta’ salaten op i et dørslag. 
– Tøm fadet og genopfyld med koldt vand.

– Igen lægges salaten i vandet – og tages herefter op i et dørslag.

Salaten skal være helt tør, inden du blander den med øvrige grøntsager og dressing. 

Tør salaten i et viskestykke, slyng den i en salatslynge – eller benyt specielle plastikposer til at tørre salaten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOP