Laksesouffle i spinat med tigerrejer og urter
4 personer:100 g babyspinat · 200 g fersk laks · ¼ dl past. æggehvide · 2½ dl piskefløde · 8 stk. tigerrejer · rapsolie · citronsaft · dild · 100 g porrer, gulerødder i fine strimler · 2 spsk. citronolie · salt · st. hvid peber · 40 g rød mangold til pynt · 1 citron til pynt
Tilberedning:
- Laksen blendes med salt, tilsættes æggehvide. Fløden hældes i lidt ad gangen. Smages til med peber.
- Babyspinaten gives et hurtig opkog i vand med salt. Den ønskede form smøres med et tyndt lag olie, fores med spinaten og farsen hældes i.
- Laksesouffle pakkes ind i bagepapir, stilles i vandbad og bages i ovnen ved 150°C i ca. 20 minutter.
- Fine strimler af gulerødder og porre marineres i citronolie med salt og peber.
- Tigerrejer uden skal, ristes på panden i olie, krydres med salt og citronsaft.
Anretning: Urterne arrangeres på tallerknen med en skive af laksesouffle i spinat. Pæne blade af rød mangold samles i et bundt, lægges på sammen med en båd af citron og tigerrejer. Pyntes evt. med dild.
Serveringsforslag: Serveres evt. med en citron- eller limedressing. Laksesouffleen er velegnet til frysning.