Laksesouffle i spinat med tigerrejer og urter

4 personer:100 g babyspinat · 200 g fersk laks · ¼ dl past. æggehvide · 2½ dl piskefløde · 8 stk. tigerrejer · rapsolie · citronsaft · dild · 100 g porrer, gulerødder i fine strimler · 2 spsk. citronolie · salt · st. hvid peber · 40 g rød mangold til pynt · 1 citron til pynt 

 Tilberedning:

  • Laksen blendes med salt, tilsættes æggehvide. Fløden hældes i lidt ad gangen. Smages til med peber. 
  • Babyspinaten gives et hurtig opkog i vand med salt. Den ønskede form smøres med et tyndt lag olie, fores med spinaten og farsen hældes i.
  • Laksesouffle pakkes ind i bagepapir, stilles i vandbad og bages i ovnen ved 150°C i ca. 20 minutter.
  • Fine strimler af gulerødder og porre marineres i citronolie med salt og peber.
  • Tigerrejer uden skal, ristes på panden i olie, krydres med salt og citronsaft.

 

Anretning:  Urterne arrangeres på tallerknen med en skive af laksesouffle i spinat. Pæne blade af rød mangold samles i et bundt, lægges på sammen med en båd af citron og tigerrejer. Pyntes evt. med dild.

Serveringsforslag: Serveres evt. med en citron- eller limedressing. Laksesouffleen er velegnet til frysning. 

TOP